Centre Cívic Castell d'Aro

Concurs. 1r premi

Respecte per la vegetació del solar, la presència del traçat del riu i de les oliveres de la vora, la incorporació a dins de l'edifici de l'entorn natural, alhora donar l'esquena a aquelles orientacions menys interessants.

La flexibilitat és una característica bàsica en aquests tipus d'edificis, tant per l'ús quotidià com per un possible canvi d'ús en el futur.

Ús de materials sostenibles, reciclables, lleugers.

Edifici permeable i compartimentable per a diversos usos i necessitats

Planegem un edifici diàfan, en planta baixa, que es recolsa al territori respectant els elements vegetals del lloc.

Un gran espai central, diàfan, distribuïdor de les dependències de superfície més petita, permet utilitzar-lo com a àmbit d'exposició, sala d'actes, .... un gran espai polivalent.... aquest espai es pot convertir en porxo a l'estiu, ja que els seus tancaments es poden obrir completament. L'edifici s'apropia dels arbres del solar, introduint-los visualment a l'interior de l'edifici mitjançant patis, fent-los protagonistes de l'espai central de l'edifici. Els arbres permeten, alhora, controlar l'assolellament de la coberta a l'estiu.

L'edifici s'organitza a l'entorn d'un espai cobert, polivalent, que a l'estiu es pot obrir totalment convertint-lo en un gran porxo. L'espai central queda definit per dues crujies; una al nord, que conté les aules polivalents i es distribueix amb uns patis que envolten els arbres existents, i una al sud, que conté les sales, i que s'orienta cap al riu i cap al nucli històric de Castell d'Aro. L'àmbit central de l'edifici es planteja, més enllà de l'ús del centre cívic, com a un gran espai per fer actes socials, exposicions,.....

Autor/s: Jordi Sala + Ricard Turon

Promotor: Ajuntament Castell-Platja d'Aro

Superfície: 700 m2


1 2 3 4 5 6
Projectes Estudi Última hora Contacte